Seiltøy du trenger

Når du skal på seiltur er det viktig at alt utstyr er i orden. Dette gjelder både utstyr på selve båten og selvfølgelig også på seilerne. Det er viktig å tenke på at et seiltøy må kunne beskytte både fra vann og vind – man er tross alt ute på sjøen. seiltøyMan bør dessuten vurdere hvordan og når seiltøyet skal brukes. Ferieseiling sammen med familien krever for eksempel helt annet utstyr enn det man trenger til en kort regatta-seiling om sommeren. Om våren og høsten bør man dessuten sørge for å ha ull underst. For mange kan vanlig fritidstøy være nok, men for de som tilbringer mye tid på seilbåten kan det kanskje være verdt å investere i dedikert seiltøy.

Å velge riktig seiltøy

Når man skal velge seiltøy kan det være greit å høre med ekspertene. Det er kanskje fristende å bestille seiltøy direkte på nettet ettersom dette både er mer praktisk og generelt sett også en del billigere. Seiltøy er imidlertid i utgangspunktet ganske dyrt, uansett hvor det kjøpes, og da er det greit at man får noe som passer ens egne behov. Derfor kan det være lurt å dra til en butikk som spesialiserer seg på nettopp dette og få tips og råd. Det er nemlig slik at det finnes et meget stort utvalg, og det som passer for en seiler, passer ikke nødvendigvis for en annen.

Når man har funnet ut hvilket utstyr man trenger er tiden inne for å handle. Det kan være noen kroner å spare på å bestille klærne på nettet, men det anbefales altså at man hører med en ekspert først. Det kan dessuten være lurt å kjøpe inn seiltøyet utenom sesongen. Forhandlerne vil da gjerne selge unna de gjeldende modellene for å lage plass til modellene som kommer neste sesong. Flere forhandlere tilbyr dessuten gjerne såkalte seilsett, det vil si jakke og bukse. Man får normalt en ekstra god pris når man kjøper disse delene sammen.